جستجوکده

دستاورد جستجوی پرسشهای من از دنیای اینترنت

جستجوکده

دستاورد جستجوی پرسشهای من از دنیای اینترنت

تاثیر گوش دادن به موسیقی در افزایش بازدهی و تمرکز


خیلی ‌ها دوست دارند موقع کار کردن یا مطالعه به موسیقی گوش کنند و من قطعاً یکی از آنها هستم. من فکر می‌کنم موسیقی باعث می‌شود بتوانم بهتر روی کاریکه انجام می‌دهم تمرکز کنم. البته می‌توانم تصور کنم که کسانی هستند که به این دلیل موزیک گوش می‌کنند که باعث می‌شود نتوانند روی کارشان تمرکز کنند. 

با اینکه خیلی دلایل وجود دارد که بخواهیم در محل‌ کار یا مطالعه به موسیقی گوش دهیم اما ببینید آیا واقعاً موسیقی بر بازده کاری اثر دارد؟ 

می‌ دانیم که موسیقی می‌تواند روحیه ما را تغییر دهد. در فیلم‌ ها از موسیقی برای ایجاد یک روحیه و حال ‌و هوای خاص در یک صحنه استفاده می‌شود. خیلی ‌وقت‌ها بدون اینکه خیلی به موسیقی در حال پخش توجه داشته باشید اما شدیداً به حال ‌و هوایی که ایجاد می‌کند واکنش می‌دهید. آیا می‌توانید از موسیقی برای قرار گرفتن در حال‌ و هوای بازده خوب کاری استفاده کنیم؟

به نظر می‌رسد که تحقیقات این گفته را تایید می‌کنند. مثلاً در آزمایشی که در آن از 75 نفر از 256 کارگر شرکت‌ کننده خواسته شد که به مدت چهار هفته موقع کار کردن هدفون‌ های خود را در گوش گذاشته و کار کنند مشخص شد که بازده کاری این افراد تا 10 درصد نسبت به سایرین افزایش یافت. تحقیقات مشابه دیگر که توسط محققان دانشگاه الینویس انجام گرفت آمار افزایش بازده 3/6 درصدی را نشان داد.

پس اگر تایید می‌ کنیم که موسیقی تمرکز ذهن را بالا می ‌برد، آیا مهم است که چه نوع موسیقی گوش دهیم؟ آیا همه موزیک‌ ها یک تاثیر را دارند یا برخی انواع موسیقی برای افزایش تمرکز بهتر از سایرین هستند؟

اگر هدفتان بالا بردن تمرکز ذهنتان است، موسیقی ‌های آرام به شما پیشنهاد می‌شود. این موزیک ‌ها به آنهایی که می‌خواهند درس بخوانند هم در تمرکز و به‌ خاطر سپردن درس‌ها کمک می‌کند. موسیقی باروک نمونه بسیاری خوبی از این موزیک ‌ها است، مخصوصاً موسیقی ویوالدی، باخ و هندل.

موسیقی راک هم می‌تواند همان تاثیر را داشته باشد. براساس گزارش آکادمی علوم روسیه، توانایی فرد برای تشخیص تصاویر، ازجمله نامه‌ ها و اعداد، با گوش دادن به موسیقی راک یا کلاسیک افزایش می‌یابد.

اگر می‌خواهید با ریلکس شدن بیشتر بازده کاریتان را بالا ببرید، شاید بدتان نیاید که بفهمید تحقیقات نشان داده‌اند موزیک‌ های با ریتم شاد، میزان هورمون استرس را تا 41 درصد کاهش می ‌دهد.

برخی از معروف ‌ترین تحقیقات درمورد اینکه آیا موسیقی بازده کاری را افزایش می‌دهد یا خیر بر چیزی که "تاثیر موتزارت" نامیده می‌شود متمرکز شده‌اند. این واژه نام خود را پس از تحقیقی که نشان داد دانشجویان موقع گوش دادن به موسیقی کلاسیک بهتر از عهده حل مسائل ریاضی برمی ‌آیند، به دست آورد. تاثیر گوش دادن به موتزارت فقط مختص انسان‌ها نیست. تحقیقات نشان داده است که گاوها هم با شنیدن این موسیقی شیر بیشتری تولید می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد